Gradiće se biciklistička staza na starom putu od Novog Sada do Beograda

Biciklistička staza duž starog puta Novi Sad - Beograd (preko Banstola) je u planu, a sledi izrada tehničke dokumentacije.
Gradiće se biciklistička staza na starom putu od Novog Sada do Beograda
Foto: Pixabay
Pokrajinski sekretarijat za privredu trenutno traži projektantsku firmu koja će izraditi projektno-tehničku dokumentaciju buduće biciklističke staze, kako bi se biciklistima u što većoj meri omogućila nezavisnost u odnosu na druge učesnike u saobraćaju. 
 
Problemi bi jedino mogli da nastanu na delovima puta na kojima odlike terena ne pogoduju biciklistima (npr. zona između Sremskih Karlovaca i Banstola) ili u naseljenim mestima gde postoje značajna prostorna ograničenja (npr. objekti iznad železničke pruge).
 
Firma koja bude izabrana na ovom tenderu sekretarijata treba da sarađuje sa Zavodom za urbanizam Vojvodine.
 
Turističku saobraćajnu signalizaciju je potrebno projektovati u skladu sa principima koji su se koristili u međunarodnom projektu biciklističke rute "Eurovelo 6", u kojem Srbija učestvuje.
 
Staze će biti širine dva metra, a trasa će biti:
  • Od novog Žeželjevog mosta do skretanja ka ciglani, na izlazu iz Sremskih Karlovaca

  • Od skretanja za ciglanu ka Čortanovcima u zoni između pruge i puta, oko Čortanovaca, do veze sa putem i kroz Inđiju do objekta iznad pruge.

  • Od objekta iznad pruge između Inđije i Stare Pazove do ulaza u Batajnicu.

Rok za izradu projektno-tehničke dokumentacije ove biciklističke staze je godinu dana, a javno otvaranje svih pristiglih ponuda je 16. novembra.
  • Nikola

    07.10.2021 08:43
    Zašto ne Dunavom
    Trasa iz Čortanovaca ide na magistralu gde voze 120, izostavljaju (menjaju postojeću Dunavsku trasu) naselja Beška, Krčedin, Slankamen, Banovci, Surduk...Baš nije logično.
  • Mile

    04.11.2018 23:07
    Uskoro ćemo u Beograd peške ili biciklom jer neće biti drugih prevoznih sredstava.
  • Podbarac

    04.11.2018 19:22
    @Обсервер - План ?
    Ide oko Banstola uz Dunav - slika 2. Što se mene tiče, pozdravljam, al' i da se realizuje jedared pre roka.

    Obaška, oće li se jedaredod starih stubova Železničkog mosta i tunela ispod Tvrđave najzad naparaviti pešački i biciklistički most?

    Taj most i ovo - e, to bi bio pun pogodak. Tolko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti