FOTO: Otkriven spomenik Lazi Kostiću

Spomenik pesniku Lazi Kostiću otkriven je u Ulici Modene.  

Spomenik Lazi Kostiću otkriven je u Ulici Modene. Statua poznatog pesnika visoka je tri metra s postamentom od metar i urađena je u bronzi.

Gradska komisija je pre godinu dana izradu kipa poverila vajaru Stevanu Filipoviću, a izliven je u livnici "Stanišić" na Čeneju.

"Postavljanje ovog spomenika u samom centru nije slučajnost, ovim je priča zaokružena. Laza Kostić se pridružio Svetozaru Miletiću i Jovanu Jovanoviću Zmaju", istakao je predsednik skupštinskog odbora za podizanje spomenika, Dalibor Rožić.

Iz budžeta grada za ovaj spomenik izdvojeno je oko 15.000 evra, a figure još dva velikana su u završnoj fazi. Spomenik Vasi Stajiću biće postavljen između Banovine i Gimnazije "Isidora Sekulić", a spomenik Mihajlu Pupinu će se naći ispred nekadašnje Narodne banke Srbije.

  • пера

    17.10.2011 08:14
    Новосађани треба да знају да је споменик Лази Костићу подигнут на иницијативу и предлог Српске радикалне странке, још с краја 2007. године. У последње три и по године ове власти, ово је најпозитивнија ствар која је урађена!
  • Sremica

    15.10.2011 16:02
    Slatko se nasmejah, narocito na deo koji se odnosi na moju nepismenost i nevaspitanost. Mislim da je je komentar gospodina pre olicenje nevaspitanosti, nego moj. Svako ima pravo na svoje misljenje u vezi sa spomenikom i lokacijom. U Novom Sadu se konacno desava nesto lepo, i ne vidim zbog cega se omalovazava autor spomenika, odnosno spomenik, kao i glumci. Ali dobro, opste poznato je da se narodu ne moze ugoditi. I da... Fakultetski sam obrazovana, samim tim bi bilo nelogicno da sam nepismena. Ali hvala na preporuci za knjigu, mislim da ipak izuzetno dobro baratam njenim sadrzajem. Prijatan dan Vam zelim!
  • dirlija

    15.10.2011 14:02
    @ sremica
    Povremeno bi, draga damo, valjalo prelistati knjigu na kojoj pise Pravopis srpskog jezika. Onda, verovatno, ne bi ostavljala utisak nepismene a ostrascene osobe.
    Nije lepo govoriti nekom da je komican zato sto se ne slazes sa njegovim misljenjem.
    Morao sam da ti lepo kazem posto su nepismene osobe po pravilu i nevaspitane...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti