Ponovo propao tender GSP za elektronski sistem naplate

Tenderska komisija GSP-a nije prihvatila nijednu ponudu na tenderu za isporučioca novog elektronskog sistema naplate, čime ni sedma ovakva javna nabavka u šest godina nije uspela.
Tenderska komisija GSP-a nije prihvatila nijednu ponudu na tenderu za isporučioca novog elektronskog sistema naplate, čime ni sedma ovakva javna nabavka u šest godina nije uspela.

Kako je Radiju 021 rečeno u GSP, razlog za odbijanje ponuda je što nijedan ponuđač nije ispunio tehničke zahteve koji su traženi u konkursnoj dokumentaciji. Podsetimo da su ponude otvorene 28. januara i tendersku dokumentaciju dostavili su Institut Mihajlo Pupin d.o.o. iz Beograda, "Apex Solution Technology" iz Beograda, Penta d.o.o iz Pule, kao i turska kompanija Asis Elektronik iz Istanbula.

Ovo otvaranje je usledilo skoro šest meseci nakon što je tender bio raspisan, jer je jedan od ponuđača podnet zahtev za zaštitu prava ponuđača. Najnižu ponudu od 116 miliona dinara i rokom isporuke od 75 dana je dao "Apex" koji je široj javnosti poznat kao preduzeće koji je uveo kontraverzni sistem "Bus plus" u Beogradu.

Odmah iza Apexa je ponuda Instituta Mihajlo Pupin koja iznosi nešto manje od 130 miliona dinara, ali uz rok isporuke od 280 dana. Iz GSP nisu saopštavali kakve su bile druge ponude.

Za sada nije sigurno kada će biti raspisan novi tender, jer GSP ne odustaje od uvođenja novog sistema, kako bi se zamenio postojeći, star četiri decenije. Inače, u budžetu je za ovu nabavku obezbeđeno 130 miliona dinara. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • Superior

    14.03.2014 21:04
    Tradicija
    Već je postalo tradicionalno da tenderi u JGSP"novi Sad" propadaju. Za to mogu postojati dva razloga - korupcija ili nestručnost. Da je pitanju bilo koji od ovih razloga sve odgovorne treba odmah smeniti. Dosta nam je igrarija sa našim novcima od strane partijskih poslušnika.
  • Muljanje

    14.03.2014 10:49
    U svakom tenderu mora da postoji tacan termin otvaranja ponuda i termin zakljucenja i provodjenja posla izabranog isporucioca i narucioca.Treba i da postoji razlog Odbacivanja Ponuda,kojeg nase uzdanice ne pominju. Mala zanimljivost sa letovanja,Pula Promet -GSP u Puli ima elektroniku NovoSadske firme. Znajuci strukturu u JGSP i Rodjake,ni sekundu nisam sumnjao u Veliko Muljanje.
  • Zaduzen za tender

    14.03.2014 09:02
    A gde sam ja tu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti