Večeras na keju Svetski dan muzike

Pod sloganom "Promenada našeg grada", a u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, večeras se obeležava Svetski dan muzike.

Popularne numere iz sveta klasične, ali i izvorne muzike, posetioci će slušati s keja, dok će male i velike scene biti postavljene na Brodu "Zeppelin".

Program:

19h - Omladinski duvački orkestar NS - ZR

Dirigenti: Olga Bogdanović i Branislav Gagić
Program: Latin Gold, ABBA Gold...

19:30 - Veliki narodni orkestar RT Vojvodine

Umetnički rukovodilac: Mića Janković
Koncertmajstori: Lučijan Petrović, violina - Tol Đula, violina
Program: tradicionalna muzika naših prostora...

20:30 - Boško Dudvarski & Oldtimers band

Program: muzika za "đusku": Tina Turner, Moloko, Aretha Franklin, Gloria Gaynor, Amy Winehouse, Queen, Elvis Presley, David Bowie, Joe Cocker, Barry White...

Kolevka Svetskog dana muzike je Francuska. Dan letnje ravnodnevnice 21. jun proglašen je Danom muzike 1982. godine, na predlog Žaka Langa nekadašnjeg ministra kulture, i tada su prvi put koncerti profesionalaca i amatera, klasičara i rokera, etno muzičara i džezera okupirali ulice, trgove i parkove u mnogim gradovima širom Francuske.

Tri godina posle, 1985. Dan muzike se obeležava i u Atini i to u godini kada je kreirana i Evropska prestonice kulture i kada je Atina postala prvi grad koji je proglašen evropskim kulturnim središtem.

  • Zivan

    16.06.2016 14:08
    Bas dobar program za Dan muzike, za svakog po nesto...
  • /

    16.06.2016 12:57
    /
    molio bih vas da pokazete ovaj deo u programu 'Popularne numere iz sveta klasične'
    program kao da je sastavila mira markovic i njena cerka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič