Predstava "Nebeski odred" večeras u SNP-u

Predstava "Nebeski odred" u režiji Mije Knežević, biće izvedena danas, 17. marta, na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.
Predstava je rađena u koprodukciji SNP-a i Saveza dramskih umetnika Vojvodine.
 
Borba sa neuhvatljivošću istine, usudom i slučajem, slobodom, predodređenošću i sposobnošću individue da shvati sopstveni položaj i ovlada njime, ili barem preuzme odgovornost za njega.
 
Lebovićev komad "Nebeski odred" (Himmelkomando), koji je 1957. napisao sa Aleksandrom Obrenovićem, dobio je Sterijinu nagradu za savremeni dramski tekst, obeležavajući početak posleratne jugoslovenske dramaturgije. Drama je doživela mnogo izvođenja na jugoslovenskim scenama. Iste godine, 24. marta, ovaj komad je prvi put izveden u SNP-u (režija Mita Đurković), dakle pre 60 godina.
 
Početak predstave je u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič