Istorijsko zlato vaterpolista u Riju, Hrvatska nemoćna u finalu

Vaterpolisti Srbije osvojili su drugu zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru pobedivši u finalu branioca olimpijske titule, selekciju Hrvatske rezultatom 11:7.

Srbija je bila bolji rival tokom celog susreta, a to ilustruje i rezultat po četvrtinama 3:2, 3:1, 3:2, 2:2.

Strelci za olimpijskog šampiona bili su Mandić četiri puta, Filipović i Pijetlović po dva, a po jednom Gocić, Nikić i Stefan Mitrović. Na golu je briljirao Branislav Mitrović koji je imao čak 12 odbrana.

Srbija i Hrvatska su odigrale 23 međusobne utakmice, a sa današnjom pobedom Srbija ima 14 trijumfa, uz dva remija.

Inače, vaterpolisti Srbije su na poslednjih osam velikih takmičenja osvojili isto toliko zlatnih medalja i aktuelni su svetski i evropski prvaci, pobednici Svetskog kupa i Svetske lige. Podsetimo, "delfini" su bili srebrni na Igrama u Atini i tri puta bronzani - u Sidneju, Pekingu i Londonu i olimpijsko zlato je bilo jedino koje im je nedostajalo u kolekciji.

Četa Dejana Savića je u Rio došla kao favorit za osvajanje zlata, ali je neočekivano loše startovala u grupi remijima sa Mađarskom i Grčkom i šokantnim porazom od Brazila. Ipak, pobedama protiv Australije i Japana vratilo se raspoloženje u ekipu, a tim je igrao sve bolje pobedivši u četvrtfinalu Španiju, u polufinalu Italiju i na kraju u finalu Hrvatsku.

Ovo je druga zlatna medalja za Srbiju u Riju posle Davora Štefaneka u rvanju. Srebra su osvojili Tijana Bogdanović u tekvondu i kajkaši Zorić i Tomićević, dok su se bronzanim odličjima okitili Ivana Španović i košarkašice. Još dve medalje čekaju naše, odbojkašice večeras igraju finale protiv Kine, a košarkaši sutra protiv SAD.

  • brdski

    21.08.2016 13:45
    @Panonski
    Meni si zanimljiv ti, koji jednostavno moraš da se javiš na ovu vest da truješ!
    Za posmatranje, zar ne?

    Svi su oni na svom mestu. Srbija na krovu sveta u BILO KOM takmičenju u vaterpolu!
    Hrvatima čestitam srebro, bolje i ne mogu pored nas. Ispred su i drugih vaterpolo sila Španije, Mađarske, Crne Gore, Italije, SAD...
    To je čista realnost, ništa drugo. Mi smo najbolji, a ti se vrati u rupu iz koje si izmileo!

    Makar u nečemu je Srbija NEOSPORIVO i UBEDLJIVO najbolja na CELOM svetu!
    Svaka čast i hvala za radost!
    Hejteri od*ebite na neku drugu vest!
  • dr Petrovic

    21.08.2016 13:05
    PinkoFarmoSrbija
    Vucica, Nikolica, Ovica, Onica... uvek ima. Oni su kao seme, kada je plodno tle, nicu.
    Mi smo plodno tle za takve.
    Kada se mi licno, svako za sebe promenimo, malo po malo, ( kao sto nam sportisti svojim uspehom pokazuju, jer radeci svako na sebi, predstavljaju tim, a veliki skup timova porodica i kolektiva, cini narod), onda ce Vucici i Nikolici uvenuti. Onda cemo imati drzavu. Dotle imamo "PinkoFarmu."
  • Panonski

    21.08.2016 10:47
    Meni su zanimljivi ovi likovi kojima je draže što su Hrvati drugi nego Srbija prvak. Takvi mi na poslu pričaju o Hrvatima kompleksašima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016