EP: Karabatić vodio Francuze do pobede nad Srbijom

Rukometaši Srbije poraženi su od Francuske rezultatom 39:30 (19:12) u 2. kolu druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.
Svetski šampioni opravdali su ulogu favorita i, izuzev početnih 15 minuta, Srbiji nisu dozvolili ni jednog trenutka mogućnost da napravi veliko iznenađenje i dođe do prvih bodova u Zagrebu.
 
Francuzi su nametnuli brz tempo, pogađali iz svih pozicija i na kraju dali velikih 39 golova, što najbolje govori kakva je bila odbrana ekipe Jovice Cvetkovića, čije učešće je već ranije bilo lišeno većeg takmičarskog značaja.
 
Francuze je do trijumfa, kojim su došli na korak do polufinala EP, vodio Luka Karabatić sa sedam golova, njegov brat, rođeni Nišlija Nikola Karabatić dao je četiri i praktično presedeo drugo poluvreme na klupi, dok je kod Srbije sedam puta pogodio Nemanja Zelenović, a jedan manje Petar Nenadić.
 
Poslednji meč na prvenstvu "orlovi" igraju u sredu protiv Belorusije sa početkom u 16 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.