Rukometaši Srbije na Svetskom prvenstvu posle šest godina

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na prvenstvo sveta, koje će u januaru naredne godine biti održano u Nemačkoj i Danskoj, pošto je u revanš utakmici baraža u Povoa de Varzimu protiv Portugala igrala nerešeno 25:25 (10:13) i sačuvala prednost od sedam golova iz prvog susreta.
Iako selektor Ljubomir Obradović nije mogao da računa na nekolicinu najboljih rukometaša, koji su otkazali učešće, igrače koje je imao na raspolaganju sigurno je vodio do velikog uspeha, s obzirom da je Srbija propustila prethodna dva šampionata sveta.
 
Naši reprezentativci su u nekoliko navrata nepotrebno isuviše nervozno reagovali, što su Portugalci iskoristili i dva puta su imali četiri gola prednosti. Drugi put u 36. minutu, kada su poveli sa 16:12, ali je iskusni Obradović pronašao način da smiri strasti i u narednih desetak minuta Srbija je serijom od 7:1 preokrenula rezultat, pa u poslednjih petnaestak minuta nije bilo vatre.
 
Veliki doprinos preokretu dao je golman Vladimir Cupara, koji je ušao u drugom poluvremenu i sa sedam odbrana omogućio saigračima da stignu prednost domaćina i povedu sa dva razlike.
 
Tako je Obradović postigao do sada nezabeležen uspeh, jer je kao selektor naše ženske reprezentacije odveo ekipu na prvenstvo Evrope, a kao vršilac dužnosti selektora muškog tima izborio je plasman na šampionat sveta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.