Novosadski basketaši osvojili turnir u Moskvi

Basketaši Novi Sad Al Wahda osvojili su titulu na čelendžeru u Moskvi, pobedivši u finalu Piran iz Slovenije sa 21:19.

"Konačno smo osvojili Moskvu! Ovo je jedan od najtežih i najžešćih turnira, titula nam je izmicala u poslednje tri godine. Iskreno, da me je neko pitao, verovatno bih menjao jednu titulu sa World Tour-a za ovaj turnir. Sad kad smo ga osvojili, osećamo se kompletnim", kaže kapiten tima Dušan Domović Bulut.

Najbolja basketaška ekipa na svetu se u prvoj fazi revanširala za prošlogodišnji poraz timu Ognezaschita iz Sankt Peterburga. Rusi su bili branioci titule, prošle godine su Novosađane eliminisali u četvrtfinalu sa 22:13, sada je revanš pao sa 19:13.

"Ovo je bio turnir na kome se svaka utakmica igrala kao da je finalna. Svakako najteži meč je bio u samoj završnici protiv Pirana, što i rezultat pokazuje. Pored nas, mislim da trenutno igraju najbolji basket na svetu. Meč je bio neverovatan, rezultatski napet. Koliko su dobri, videlo se na polovini meča, vreme se nije zaustavilo više od četiri minuta. Nadam se da ćemo igrati svetsko finale sa njima", dodaje Bulut.

Novosađane čekaju World Tour u Japanu, zatim Prag, čelendžer u Bukureštu, pa turniri u Beogradu i Novom Sadu.

  • dr_mr

    24.07.2016 11:58
    Bravo momci !!!
  • Zivan

    24.07.2016 11:50
    Svaka ccast novosadkim basketassima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).