Đilas podneo ostavku na mesto predsednika KSS

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas podneo je ostavku na tu funkciju.

"Smatram najiskrenije da je došlo vreme da na ovo mesto dođe novi čovek, sa novim idejama, da nastavi ono što smo počeli pre šest godina i da se srpska košarka razvija sa tim. Ne postoji zaista nikakav drugi razlog. Moji saradnici znaju da sam o tome pričao i pre šest meseci. Mislim da je, posle svega što smo uradili, sada pravi trenutak", poručio je Đilas.

On je delegatima podneo izveštaj o radu saveza nakon prošle skupštine, koja je održana krajem juna. Dosadašnji predsednik je rekao da će se truditi da narednoj upravi ostavi što bolju finansijsku situaciju, sa ciljem da KSS u narednu godinu uđe bez dugovanja.

Za sada nema kandidata za novog predsednika, a izbori u KSS trebalo bi da se održe 15. decembra.

Đilas je na čelo saveza došao u proleće 2011. godine, a seniorske selekcije su od tada osvojile četiri medalje. Muški nacionalni tim osvojio je dva srebra, na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, a ženski olimpijsku bronzu i evropsko zlato.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).