Stotine srpskih navijača u Čikagu bodrilo Jokića

Košarkaš Denvera Nikola Jokić postigao je "tripl-dabl" u pobedi svog tima nad Čikagom u gostima 125:107, u nastavku takmičenja NBA lige.
Jokić je meč igran između utorka i srede završio sa 19 poena, 16 skokova i 10 asistencija, što mu je bio treći "tripl-dabl" u sezoni. 
 
Na utakmicu je došlo stotine navijača sa srpskim zastavama, dresovima reprezentacije i drugim obeležjima Srbije, a 22-ogodišnji Somborac je posle utakmice rekao da se osećao kao kod kuće igrajući protiv Bulsa.
 
"Mislim da je Čikago grad u kome živi najviše Srba posle Beograda, prestonice. Mnogo je Srba ovde i bilo je lepo igrati pred publikom sa toliko srpskih zastava po celoj areni. Dobro sam se osećao", rekao je Jokić.
 
Jokić je sva tri svoja "tripl-dabl" učinka ostvario u poslednjih 12 utakmica, ali je trener Denvera Majkl Meloun posle meča ocenio da je ovaj poseban.
 
"Ovo je Nikola Jokić koga smo svi u Denveru čekali da vidimo. Mislim da je igao pristojnu košarku do sada, ali to što je večeras davao poene, uz sve one skokove i asistencije, to pokazuje koliko je on kompletan igrač", rekao je Meloun posle utakmice.
 
Denver je gubio na poluvremenu, ali je u drugom napravio preokret i došao do pobede. Nagetsi su pre meča bili četvrti tim po broju poena po utakmici (110,6), a u drugom poluvremenu su dali 69 poena i primili 48. Najefikasniji bio je Danilo Galinari sa 22 poena, dok je Vilson Čendler dodao 20. Geri Heris i Vil Barton postigli su po 15.
 
Denver je ovom pobedom sačuvao prednost na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of, i sada ima dve pobede više od prvog pratioca Sakramenta.
 
Najefikasniji u Čikagu bili su Dvejn Vejd i Ražon Rondo sa po 19 poena. Bulsima je prekinuta serija od četiri uzastopne pobede.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).