VIDEO - Đorđević: Vidimo se na balkonu i za četiri godine

Oko 20 hiljada navijača pozdravilo je večeras košarkaške reprezentativce Srbije slaveći s njima ispred Skupštine Beograda osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.
"Hvala momcima, to je 12 predivnih igrača, legendi srpskog sporta i svetske košarke. Medalje oko vrata sve govore, zaslužili su ih uz pomoć svih ovih ljudi i njima neizmerno hvala, kao i svima vama. Ja sam najponosniji Srbin na svetu u ovom trenutku jer me ovi momci čine ponosnim i presrećnim", rekao je selektor Aleksandar Djordjević na dočeku.
 
Igrači i članovi stručnog štaba su pojedinačno izlazili na balkon, uz ovacije okupljenih koji su mahali državnim zastavama i palili pirotehniku. Selektor je obećao da će se košarkaška reprezentacija i za četiri godine vratiti na isti balkon s medaljama sa Evropskog prvenstva.
 
Kapiten reprezentacije Milan Mačvan zahvalio je svim navijačima za podršku, a najveće ovacije dobio je Bogdan Bogdanović, kome su prisutni skandirali "MVP" i tim pokličima bi ga prekidali kada god bi počeo govor.
 
"Stvarno ne znam šta da kažem... Volim vas puno, vi ste neverovatni i uvek nas motivišete. Zbog vas smo spremni da uvek potrošimo poslednji atom snage. Hvala", kazao je Bogdanović.
 
On je potom pozvao saigrača Vladimira Štimca, koji je takodje zahvalio navijačima na podršci i kada je bilo dobro i kada je bilo teško.
 
"Nije nam bilo lako. Mislimo da je zlato naše. Bila je čast biti pored ovakvih momaka i ovakvog trenera. Siguran sam da će vam Bogdan doneti još dosta zlata sa ovim momcima, a pogotovo Sale", rekao je Štimac.
 
 
Košarkašku reprezentaciju su pre izlaska na balkon pozdravili premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i čelnici Beograda predvodjeni gradonačelnikom Sinišom Malim.
 
Košarkaši su danas popodne doputovali iz Istanbula u Beograd, a avion je po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla" dočekan vodenim lukom vatrogasnih kamiona. Na aerodromu ih je dočekalo nekoliko desetina navijača i veliki broj novinara.
  • Gghjj

    18.09.2017 23:26
    Opet brn a bička. Šta će ona međ muškima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).