Vojvodinu očekuje teško gostovanje u revanšu u Galaciji

Odbojkaši Vojvodine igraju u sredu u Galaciju revanš utakmicu šesnaestine finala CEV kupa protiv rumunske Arkade.
Vojvodina je u prvom meču u Novom Sadu savladala Arkadu sa 3:0 u setovima, međutim, crveno-beli u revanšu očekuju znatno teži meč.
 
Kako kaže trener Vojvodine Nedžad Osmankač, protivnik će ovog puta igrati u punom sastavu, što će biti izazov za podmlađeni sastav Novosađana.
 
"Očekujemo tesnu, neizvesnu utakmicu, oni će sigurno igrati bolje nego u Novom Sadu, jer će u ekipi imati još četvoricu-petoricu igrača bez kojih su bili na Spensu. Očekuje nas njihova puna sala u kojoj će biti oko dve i po hiljade zaista vatrenih navijača. Svoju šansu ćemo tražiti, da li kroz utakmicu ili kroz zlatan set, to nas ne opterećuje previše. Idemo da damo svoj maksimum", poručio je šef stručnog štaba Novosađana.
 
Sportski direktor Nikola Marić navodi da u klubu vlada zadovoljstvo zbog pobeda u poslednje dve utakmice.
 
"Igrali smo mirno, neadekvatno svojim godinama, igrali smo sigurno i veoma kvalitetno. To je tipično za timove čiji je prosek godina od 28 do 30 godina. Oba susreta su bila takva da je tim morao da se prilagođava utakmicama u hodu, posebno u slučaju Arkade kada odjednom postajete favoriti. Moramo da budemo hladne glave, jer to je ekipa koja je daleko iskusnija od nas i ima više sezona u nogama", dodao je Marić.
 
Nakon problema sa grejanjem na Spensu, koji su doveli do prehlada većine prvotimaca, Osmankač navodi da su ti problemi prošli, kao i da sad imaju bolje uslove za rad. Prema njegovim rečima, ekipa je mlada, ali imaju gust raspored, zbog čega su mnogi opterećeni. Ipak, očekuje da će se sa pojačanim treninzima cela ekipa vratiti u tempo koji je imala pre Nove godine.
 
Prvotimci Vojvodine u Rumuniji putuju sutra, a meč je na programu u sredu u 16 časova. Pobednik ovog dvomeča će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Pjaćenca - Tirol, a prvi susret dobili su Italijani sa 3:0.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Odbojka

Odbojkašice Srbije dobile protivnike u grupi na SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu naredne godine u Japanu igraće u Grupi D protiv selekcija Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije, određeno je današnjim žrebom u Tokiju.

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Bakuu pobedila Belorusiju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:14.

Treća pobeda odbojkašica Srbije na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Odbojkašice pobedom počele Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Gendži, u Azerbejdžanu, slavila protiv selekcije Češke sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:23).

Odbojkašice bez finala Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je danas poražena od Brazila posle četiri seta.