Odbojkašice Srbije superiorno do titule evropskih šampionki

Ženska odbojkaška selekcija Srbije osvojila je svoju drugu titulu evropskog šampiona pošto je u finalu savladala rerpezentaciju Holandije rezultatom 3:1, po setovima 25:20, 25:22, 18:25 i 25:18.

U finalnom meču odigranom danas u azerbejdžanskom Bakuu, Srbija je bila uverljivija, briljirala je MVP šampionata Tijana Bošković sa čak 29 poena, a odlične su bile i Brankica Mihajlović sa 15, te Stefana Veljković sa 12 poena.

U prvom setu Holanđanke nisu imale veće šanse da povedu, ali su u drugom vodile 19:16 i 20:18. Međutim, naše odbojkašice sa tri uzastopna poena ponovo dolaze do vođstva i u sjajnoj zavrnici dobijaju i drugi set. U trećem veliki broj grešaka na servisu i u kontri naših odbojkašica, da bi u četvrtom usledila i najbolja odbojka u finalnom meču i fenomenalna igra srpskog tima.

Ekipa koju predvodi Zoran Terzić odigrala je ceo turnir perfektno, a do zlata su došli pobedivši u svih šest mečeva uz svega dva izgubljena seta.

U fazi po grupama savladane su Češka i Holandija sa 3:0, odnosno Belgija sa 3:1. U četvrtfinalu je maksimalnim rezultatom pobeđena Belorusija, a u polufinalu Turska. U borbi za zlato ponovo je "pala" Holandija.

Tri srpske odbojkašice našle su se u idealnoj postavi - Brankica Mihajlović kao najbolji primač, Stefana Veljković kao najbolji srednji bloker i Tijana Bošković kao najbolji korektor.

Odbojkašicama Srbije ovo je četvrta medalja sa šampionata Evrope u poslednjih deset godina i drugo zlato, nakon titule osvojene u Beogradu pre šest godina. Olimpijske vicešampionke iz Rija takođe imaju i jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Šampionke Evrope se vraćaju u Beograd u ponedeljak u 19:25h.

  • Don

    02.10.2017 10:51
    Prioriteti
    Koliko su nam odbojka i odbojkasice bitne, vidi se po broju komentara. Ukupno 9 (!!!) komentara na tekst o tome kako su nase odbojkasice SAMPIONKE EVROPE!!! Ali zato ispod najnebitnijeg teksta o fudbalerima, najnebitnijeg teksta o nekom jos manje bitnom politicaru, desetine, nekad i stotine komentara. Nase odbojkasice to nisu zasluzile. Ni na ostalim portalima nije nista bolje. Zalosno je, ali jos uvek nam nisu prioritet oni koji vrede i valjaju, vec oni na koje "siroke narodne mase" trzaju. Odbojkasice, svaka vam cast, ova zemlja vas ne zasluzuje!
  • Daki

    01.10.2017 23:02
    Kraljiceeeeee!!!
  • VladaN

    01.10.2017 22:35
    @Jovana
    Čestitke svakako ali sve ostalo vam je više nego bespotrebno. Zauvek je relativan pojam. Nemojte se oduševljavati u stilu isfrustriranih nacionalista. Novi Sad jeste u Vojvodini pa Srbiji ali ga nemojte baš toliko etiketirati. Nevedetei neka druga "zauvek"...mesta pa se tamo oduševljavajte a da ne omalovažavate sve druge koji čine ovu sredinu i koji su je stvorili pre nego je postala "zauvek".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Odbojka

Odbojkašice Srbije dobile protivnike u grupi na SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu naredne godine u Japanu igraće u Grupi D protiv selekcija Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije, određeno je današnjim žrebom u Tokiju.

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Bakuu pobedila Belorusiju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:14.

Treća pobeda odbojkašica Srbije na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Odbojkašice pobedom počele Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Gendži, u Azerbejdžanu, slavila protiv selekcije Češke sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:23).

Odbojkašice bez finala Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je danas poražena od Brazila posle četiri seta.