Oboren državni rekord u atletici star 32 godine

Atletičar Milan Ristić oborio je rekord Srbije star 32 godine, u trci na 60 metara u dvorani.
Kako je saopštio Atletski savez Srbije, 25-godišnji Ristić je juče u Sjedinjenim Američkim Džavama na prvom takmičenju u sezoni 60 metara u dvorani istrčao za 6,74 sekunde i tako popravio rekord Aleksandra Popovića iz 1985. godine koji je iznosio 6,76 sekundi.
 
"Start je bio dobar i dobro sam se trkao sa momcima iz moje grupe. Nisam razmišljao o vremenu, trčao sam opušteno kao prepone. Još sam u jakom treningu i noge su mi teške, tako da u naredne dve nedelje mogu očekivati ozbiljnije rezultate na 60 metara sa preponama, kao i na 60 metara", poručio je Ristić.
 
Osim trke na 60 metara, Ristić je trčao i na 60 metara sa preponama i ostvario rezultat od 7,78 sekundi. On je državni rekorder u toj disciplini sa 7,69.
 
"Ovo je prvi put da sam ove sezone trčao 107 centimetara prepone, do sada smo samo radili na 99 centimetara. Nismo imali blokove u toku zagrevanja pa nisam imao kako da poradim na startu pred trku, tako da smo imali problema. Start mi nije bio dobar, a dok sam došao na dobar korak, već je bilo kasno da se trči brzo, pa sam ovu trku istrčao relaksirano i pod kontrolom. Nadam se da ću u finalu ići mnogo bolje", naveo je Ristić.
 
Ristić će se polovinom februara vratiti u Beograd, gde će takmičiti na Balkanijadi i na Evropskom dvoranskom prvenstvu od 3. do 5.marta u Beogradskoj areni.
  • Zivan

    14.01.2017 16:48
    Pohvale Ristiću, razvija se u sasvim solidnog preponaša, a uzgred poboljšava i rekorde u sprinterskim disciplinama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.