VIDEO: Takmičar iz Srbije pregazio organizatora trke u Makedoniji

Srpski automobilista Uroš Brkić izazvao je udes na kružnoj trci u Skoplju i udario direktora trke Aleksandra Dimuševskog.
Brkić je po izlasku iz krivine na pravcu izgubio kontrolu nad vozilom i u punoj brzini pokupio Dimuševskog koji je stajao na neograđenom telu travnjaka, tik uz kolovoz. On je odmah prebačen u bolnicu gde je operisan, ali je i dalje u životnoj opasnosti.
 
"Do sada su doktori odradili najveće zahvate, ali je i dalje prerano reći da je van životne opasnosti. Najveći problem pravi povreda grudi i pluća, od koje svi strahujemo. Vule je svestan, ali dok ne dobijemo zvaničnu potvrdu o njegovom zdravlju, ne možemo da se opustimo", rekao je njegov sin Vlatko Dimuševski. 
 
Aleksandar je predsednik i direktor automoto kluba "Primo", koji je bio organizator ove trke. 
 
Inače, Automobilska federacija Makedonije se ogradila od ovog incidenta jer ona nije bila nadležna za organizaciju trke, već lica koja nisu njeni članovi. 
 
"Automobilska federacija Makedonije izražava duboku žalost zbog svih učesnika incidenta koji se desio na kružnoj trci u Skoplju i ograđuje se od bilo kakve odgovornosti jer je trka organizovana od lica koja nisu članovi Federacije, protivno svim pravilima i očigledno bez bezbednosnih protokola za organizaciju ovakvih takmičenja", stoji u saopštenju.
 
  • G

    23.10.2017 18:47
    @Nervirach - obzirom da ste zaslepljeni mržnjom te imate tu patološku potrebu da pljujete po Srbiji i Srbima u svakoj mogućoj prilici čak i kada je to u potpunosti apsurdno, dozvolite da vam napomenem da ovo nije obična situacija iz javnog saobraćaja, ovo je organizovana automobilska trka u kojima su ovakve nesreće veoma verovatne i usled čega je neophodno da organizator sprovede potrebne mere opreza, što nije bilo zadovoljeno. Zašto se ne lečite?
  • Nervirach

    23.10.2017 18:38
    Ko njino, procitaji ti tekst. Pise ...po izlasku iz krivine na pravcu izgubio kontrolu nad vozilom i u punoj brzini . Dobar komentar je ostavio. Nisam mrzitelj nego realan. Diplome se kupuju za silne fakultete a uzas me hvata kada pomislim kako je tek za vozacke skole. Dovoljno je izaci na ulicu kada pocne kisica, taj neprijatelj srpskog vozaca.
  • dobrotvorka

    23.10.2017 16:36
    NESREĆA
    Za oboicu... nadam se da će povređeni ozdraviti i biti dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.