AO: Sestre Vilijams ruše rekorde, finale u subotu

Američke teniserke sestre Serena i Venus Vilijams plasirale su se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu u konkurenciji singlova.

Druga teniserka sveta Serena Vilijams je za 50 minuta pobedila 79. na WTA listi Mirjanu Lučić-Baroni sa 6:2, 6:1. To je bilo "najstarije" polufinale nekog grend slem turnira u Open eri, pošto američka teniserka ima 35 godina, a hrvatska teniserka je godinu dana mladja.

Venus Vilijams, 17. teniserka sveta, pobedila je sunarodnicu Koko Vandevej, 35. na WTA listi, posle tri seta, 6:7, 6:2, 6:3.

Serena i Venus Vilijams su do sada jednom igrale u finalu Australijan opena, 2003. godine, kada je pobedila mladja sestra, Serena. Ona pokušava da osvoji rekordnu 23. grend slem titulu, a svoju sedmu u Melburnu.

Venus igra u finalu Australijan opena prvi put posle 14 godina i pokušaće da osvoji prvi trofej. To će biti prvo finale nekog grend slem turnira za 36-godišnju Vilijams posle 2009. godine na Vimbldonu.

Ona je najstarija teniserka u finalu nekog grend slema još od Marne Navratilove koja se 1994. godine na Vimbldonu borila za trofej sa 37 godina i 258 dana.

U muškim polufinalima igraju Federer - Vavrinka, odnosno Nadal - Dimitrov.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.