Filmovi za koje mnogi ne znaju da su rimejkovi

Neki od najvećih bioskopskih hitova, među kojima su i dobitnici Oskara, nisu delo originalnih ideja, već rimejkovi postojećih istoimenih filmova.

Znamo da se novi "Ben Hur" vraća ove godine u potrazi za osvetom onima koji se se ogrešili o njega. Najava rimejka kultnog filma "zapalila" je svet. Ovaj film iz 1959. godine osvojio je 11 nagrada, a mali broj ljudi zna da je ovaj Oskarovac zasnovan na filmu "Ben Hur: A Tale of the Christ", iz 1925. godine. 

Film "Skarfejs" je rimejk istoimenog filma iz 1932. godine, koji govori u italijanskim gangsterima u Čikagu.

"Čarobnjak iz Oza" je film koji je 1939. promenio bioskop zauvek. Međutim, pre njega bila su čak dva filma o Doroti i njenom putovanju u Oz, jedan iz 1925, a drugi iz 1910. godine, koji se zvao "The Wonderful Wizard of Oz".

Jedan od najromantičnijih filmova po mišljenju mnogih, "Stigla ti je pošta", u kojima se zaljubljuju Meg Rajan i Tom Henks je zapravo rimejk filma "Prodavnica iza ugla" iz 1940. godine.

Komedija iz 2000. godine, "Upoznajte Fokerove", u kojoj glume Robert De Niro i Ben Stiler, zapravo je rimejk istoimenog nezavisnog filma "Upoznajte roditelje" iz 1992, koji nije najsjajnije prošao kod publike.

Film "Muva" je takođe rimejk istoimenog filma iz 1958. godine.

Film "Klopka za roditelje", u kojoj Lindzi Lohan glumi sebe i svoju bliznakinju u nestašlucima kako bi opet spojile svoje roditelje, takođe je rimejk istoimenog fima iz 1961. godine.

Film Stivena Spilberga "Rat svetova" je rimejk istoimenog filma iz 1953. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.