Odloženo prikazivanje filma "Lepotice i zver" zbog gej momenta

Prikazivanje novog Diznijevog filma "Lepotica i zver" odloženo je u pretežno muslimanskoj Maleziji, uprkos odobrenju zvaničnika da film može da se prikazuje u bioskopima uz manju cenzuru "gej momenta".

Film niti će biti menjan zbog prikazivanja u Maleziji, saopštili su filmski distributeri.

Predsednik Odbora za cenzuru Abdul Halim rekao je da ne zna zašto je prikazivanje filma odloženo. Halim je kazao da su scene koje promovišu homoseksualnost zabranjene u Maleziji i dodao da film nije prikladan za gledaoce mlađe od 13 godina.

Vlasti u Maleziji 2010. godine su olabavile zakone koji su predviđali oštru cenzuru i zabranu seksualnih i religijskih sadržaja u medijima. Nova pravila dozvoljavaju prikazivanje homoseksualnih likova na fimu, ali samo ako su predstavljeni u negativnom svetlu, dok se sodomija kažnjava zatvorskom kaznom do 20 godina i šibanjem.

Rusija je ranije odobrila emitovanje novog Diznijevog filma, uprkos primedbi da film prikazuje homoseksualne likove i sadrži elemente seksualne propagande. Odluka je doneta nakon što je ruski političar Vladimir Medinski uputio pismo ministru kulture u kojem je obrazložio da film ne sme da se prikazuje u ruskim bioskopima ukoliko se utvrde "elementi seksualne propagande". Medinski je u pismu protestovao zbog "otvorene i besramne propagande greha i seksualne perverzije pod maskom bajke".

Film iz Diznijeve produkcije, koji je igrana verzija animiranog crtaća iz 1991. godine, ne preporučuje se deci bez nadzora roditelja. Jedan od glavnih negativnih likova u filmu doživljava "ekskluzivni gej momenat".

  • Mozak na odmoru

    17.03.2017 22:26
    @riba na suvom
    Ko se mača lati, od mača i strada. I ti bi mogao pod sopstveni mač koji tako velikodušno nudiš drugima. Ne bi bila šteta. Posle uživaj u drugom životu.
  • :)

    15.03.2017 09:24
    zovi
    555-333
  • riba na suvom

    15.03.2017 08:40
    Ubiće nas politička korektnost. U filmu mora biti gej, razveden roditelj, meksikanac, crnac. Ma mrš svi đuture u Šišatovac. Sve bi ja to pod mač bato pa neka traže korektnost u drugom životu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.