Tom Hardi u filmu o ratu u BiH

Filmski glumac Tom Hardi igraće glavnu ulogu u ratnom filmu o Bosni i Hercegovini "My war gone by, I miss it".
Film "Moj rat je prošao, nedostaje mi" biće zasnovan na istoimenoj knjizi iz 1999. godine, novinara i ratnog dopisnika Entonija Lojda. 
 
Lojd je u knjizi objavio utiske iz rata u BiH, iz kojeg je izveštavao, a u celu priču je umešao i svoju životnu priču i iskustva iz britanske vojske. 
 
Režiju i produkciju će raditi Gevin O'Konor, a ekipi će se pridružiti i Skot Lastati. Hardi je rekao da je film "My war gone by, I miss it" brutalna i osetljiva priča koja se bavi i prirodom zavisnosti i iskustvom rata. 
 
"Entonijeva priča me je pogodila i rečima i iskustvima, i mislim da prenosi važan glas i važnu priču", rekao je Hardi. 
 
Rođen u istaknutoj porodici okrenutoj vojnoj tradiciji, podignutoj na pričama o ratnim i precima herojima, Entoni Lojd je žudeo da doživi rat na glavnoj liniji fronta. Napustio je Englesku sa 26 godina kako bi dokumentovao ratni sukob u BiH. U naredne tri godine svedočio je ubistvima i haotičnim sukobima Srba, Hrvata i bosanskih Muslimana.
  • Drum

    28.07.2017 10:03
    Pitam se koliko će ovde predstaviti druge dve strane jadnim, a koliko nas monstrumima i ubicama kakve svet nije još video...
  • Terješkova

    26.07.2017 17:07
    Jedva čekam da vidim i taj ugao!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.