Horor emisija izazvala toliko pometnje, da je zabranjena

Ekipa TV emisije "Ghostwatch" bila je zadužena za istraživanje kuća u Velikoj Britaniji, koje su navodno nastanjivali duhovi i gde su redovno beležene "paranormalne pojave".
Emisija u formi nalik dokumentarcu prvi put je emitovana na BBC-u 1992. godine, na Noć veštica.
 
Program su vodili Majkl Parkinson, Sara Grin i Majkl Smit, koji su uveravali publiku da je sve što se emituje stvarno, iako su se emisije snimale nedeljama ranije. 
 
Sadržaj je na mnoge delovao prilično uznemiravajuće, a u studiju iz kojeg se prenosila emisija postojao je čak i lažni telefon za gledaoce, koji su mogli da podele s drugima svoja paranormalna iskustva. 
 
"Ghostwatch" je 'uterivao strah u kosti' sve dok Martin Denam, 18-godišnji fabrički radnik, nije počinio samoubistvo. Njegovi roditelji naknadno su izjavili da je bio opsednut emisijom.  Zbog tvrdnji da se njihov sin ne bi ubio da nije bilo te emisije, porodica se žalila tada postojećoj Komisiji za radiodifuzne standarde, ukazujući na neprimerenost sadržaja. 
 
Presudom je odlučeno da je BBC morao da nagovesti svojim gledaocima da prikazani program nema veze sa stvarnim događajima. BBC se tada javno izvinio za svoj propust i emisija više nikada nije emitovana na televiziji.
  • srbistan

    12.11.2017 08:42
    rijaliti
    A šta bi onda kod nas bilo da počnu tužiti PINK i HAPPY zbog generacija koje su zatrovane šundom najgore vrste?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.