Večeras dodela Zlatnih globusa

U Los Anđelesu će kasno večeras biti održana 75. dodela američke filmske nagrade Zlatni globus, a favoriti su ove godine ostvarenja "Pentagon papers" i "The Shape of Water", iako će glavna tema večeri biti veliki skandal o seksualnom uznemiravanju u filmskoj industriji.
Voditelj Set Mejers izjavio je da će tokom večeri u centru pažnje biti seksualni skandal bez presedana koji potresa Holivud od oktobra 2017. godine.
 
Očekuje se da će tokom večeri biti pomenut holivudski producent Harvi Vajnstajn kojeg više od 100 žena optužuje za seksualno uznemiravanje i silovanje. U jeku tog skandala, mnoge druge holivudske ličnosti optužene su za seksualno uznemiravanje, među kojima glumci Kevin Spejsi, Dastin Hofman i Džefri Tambor, kao i producenti i reditelji Bret Ratner i Džon Lejseter.
 
Mnoge glumice, među kojima Džesika Čestejn i Ris Viderspun, obećale su da će na ceremoniju doći u crnom kako bi odale priznanje žrtvama seksualnog zlostavljanja. Dvejn Džonson je najavio da će se tome priključiti.
 
Što se tiče samih dodela, film "The Shape of Water" meksičkog reditelja Giljerma del Toroa favorit je sa sedam nominacija. Sledi ostvarenje "Pentagon Papers" o objavljivanju poverljivih dokumenata o Vijetnamskom ratu.
 
Glumac Geri Oldman u uslozi Vinstona Čerčila i mladi glumac francuskog porekla Timote Šalame u filmu "Call me by your name" favoriti su za nagradu, a prema najavama, Zlatni globus za najbolju glumicu mogle bi da dobiju Seli Houkins ili Frensis Mekdormand.
 
Televizijska mini-serija "Big little lies" o zlostavljanju žena, koja se emituje na televiziji HBO, mogla bi da dobije nagradu za najbolju mini-seriju.
 
Ceremoniju dodele će uživo prenositi NBC, nagrade će uručivati prošlogodišnji dobitnici, među kojima su Izabel Iper, Širli Meklejn, Riki Martin i Šeron Stoun.
 
Poznata američka televizijska voditeljka i producentkinja Opra Vinfri dobiće nagradu "Sesil B. De Mil" koja se tradicionalno uručuje na dodeli nagrada Zlatni globus.
 
Zlatni globus, američka filmska nagrada koju od 1944. godine dodeljuje Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA), pokazatelj je koji će filmovi biti nagrađeni prestižnim Oskarom. Dodela Oskara zakazana je za 4. mart. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.