Zašto su Simpsonovi žuti?

Jedan od producenata Simpsona otkrio je odgovore na neke od najvećih misterija serije - uključujući onu zašto je porodica žuta i zbog čega stanuje baš u Springfildu.
Majk Rajs na kultnoj seriji radi od početka njenog emitovanja od 1989. godine, a sad je izdao knjigu "Springfield Confidential: Jokes, Secrets, and Outright Lies from a Lifetime Writing for The Simpsons", u kojoj daje odgovore na neka od pitanja koja su fanovi najčešće postavljali.
 
Zašto su žuti
 
Rajs kaže kako je prepoznatljiva žuta boja likova došla sasvim spontano. Boju za originalne likove Meta Grejninga pronašao je bivši animator serije, a Rajs je objasnio kako je to napravio zbog bizarnih frizura koje deca u seriji imaju. 
 
"Bart, Lisa i Megi uopšte nemaju kosu, odnosno uopšte nema linija koje odvajaju njihovu kožu od kose. Pa su animatori odabrali žutu koja je kao kosa, a opet kao koža", rekao je.
 
Zašto žive u Springfildu
 
Rajs u knjizi kaže kako je ime grada pozajmljeno iz sitkoma "Father Knows Best" iz pedesetih godina prošlog veka, a Grejning ga je odabrao zbog generičnosti. Otkrio je zanimljivosti i o nepostojećoj lokaciji grada. 
 
"Springfild ima okean na istočnoj i na zapadnoj strani. Jednom smo rekli da je Istočni Springfield tri puta veći od Teksasa, a u jednoj epizodi Homer ujutro lopatom čisti sneg pa popodne leži u mreži i pije limunadu na suncu", piše. "To postavlja pitanje: Na kojoj je Springfild planeti?", dodaje.
 
Zašto se ime porodice pojavljuje iza oblaka u uvodnoj špici
 
Fanovi serije naviknuti su na špicu, ali mogli bi se iznenaditi zbog čega je tako. Rajs objašnjava da su, kad je šou prvi put prikazan, gledaoci prvo videli samo prvi deo reči - The Simps, pre nego što je otkriven ostatak. "Prvo vidite prvi deo reči - The Simps - pre nego što se pokaže ostatak. Pa šta? Pa, Simps je skraćeno za simpletons - za glupe ljude - poput onih koje ćete videti u seriji", napisao je.
 
Kako su dobili imena
 
Homer i Mardž dobili su imena po stvarnim ljudima - tvorac Met Grejning koristio je imena svojih roditelja kao inspiraciju za fiktivni sitkom par. Lisa i Megi dobile su imena po njegovim sestrama, a Bart je bio njegova invencija - od anagrama reči "brat" (derište).
  • /

    17.06.2018 21:00
    /
    e svasta.
    prosli put kada su objasnjavali njihovu zutu boju bilo je zbog palete od 256 boja zbog 8-bitne grafike koja je tada postojala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.