Basista grupe Kiss okrivio fanove za propast muzičkog biznisa

Džin Simons još jednom je proglasio muzički biznis mrtvim, a kao glavni razlog naveo je da "fanovi neće da plate za njega".
Koosnivač grupe Kiss je u poslednjih nekoliko godina bio veoma glasan po pitanju deljenja muzičkih fajlova i njihovih preuzimanja, te njihov uticaj na industriju. 
 
"Nije do industrije - do fanova je. Ponekad su neredi, nekad iz loših razloga, nekad iz dobrih. Ali, kada ljudi obijaju prodavnice i kradu stvari, posao umire. Biznis je mrtav. Ne za Kiss - mi možemo da nastavimo sa svirkama, i Roling Stonsi mogu da nastave da sviraju pesme koje svi vole, a to može i Pol Mekartni i tako dalje. Ali za nove bendove, biznis je mrtav. Morate besplatno da izdate muziku, jer su generacije fanova naučene - sramno - da ne plaćaju muziku. Preuzimanje, deljenje fajlova, pregledi - baš me briga kako to zovete, istina je da novi bendovi nemaju šansu", naveo je Simons, prenosi portal "Bosonoga".
 
On kaže da piše stalno i spomenuo je saradnju sa bivšim kolegom iz benda Kiss, Ejsom Frejlijem, koja će se pojaviti na njegovom nadolazećem solo albumu u sklopu boks seta.
 
“Pre nekoliko nedelja, Ejs i ja smo se seli i napisali dve stvari za njegovu narednu ploču, koja će se pojaviti kad god on kaže. Dakle, pisanje se dešava sve vreme, a u mom boks setu će se stotine pesama pojaviti pre kraja godine. Ali, stvarni biznis iz toga? Ne, mrtav je. Mrtav. Zato što fanovi ne žele da plate muziku”, dodao je Simons.
  • mrdr

    01.08.2017 21:47
    biznis i treba da propadne
    ne matori, novi bendovi upravo imaju šansu da iz totalne anonimnosti postanu globalna senzacija preko noći, da postanu milioneri i to bez posredovanja parazitske "muzičke industrije"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika