"Sitnice" koje utiču loše na zdravlje penisa

Svakom muškarcu je važno zdravlje penisa, ali ono je ugroženo upravo zbog stvari koje nesvesno rade.
Iako poroci poput alkohola i duvana svakako štete zdravlju polnog organa, postoje i one koje dolaze iz domena svakodnevnice, a nisu dobre po penis.
 
Nedostatak vežbe
 
Manje vežbe, odnosno fizičkih aktivnosti poput trčanja oslabljuje seksualnu funkciju. Mnoga istraživanja su pokazala da je vežbanje jedan od najvažnijih faktora kad je u pitanju kvalitetan i dug seksualni život, ali samo mali broj muškaraca je to ozbiljno shvatio. 
 
Duvan i marihuana
 
Na Univerzitetu u Šefildu, 2014. godine, sprovedeno je istraživanje na skoro 2.000 muškaraca. Njih 318 bili su redovni konzumenti marihuane, i samo kod njih 4 odsto su spermatozoidi bili prave veličine i pokretljivosti.
 
Što manje seksa, manja i seksualna moć
 
Istraživanje objavljeno 2008, u "American Journal of  Medicine", pokazalo je da što više seksa muškarci imaju, to je manja verovatnoća od seksualne disfunkcije. Istraživanje je sprovedeno na oko 1.000 muškaraca starosti između 55 i 75 godina. Jedno pravilo se izdvojilo kao važno – ako imate seks najmanje tri puta nedeljno, verovatnoća da ćete u starosti sačuvati seksualnu funkciju je skoro 100 odsto.
 
Premalo sna
 
Studija Univerziteta u Mičigenu pokazala je da manjak sna utiče i na seksualnu funkciju, kao i na opšte zdravlje. Muškarcu je potrebno od sedam do devet sati sna dnevno, a ako neko konstatno spava manje od toga, može da bude siguran da će ga zadesiti seksualna disfunkcija.
 
Loša ishrana
 
Brza hrana i razne grickalice koje su bogate transmastima, pogubne su za erekciju. Alkohol takođe loše utiče na seksualnu funkciju kod muškaraca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.