Aspirin u veš mašini skida fleke?

Šta učiniti da beli veš ne dobije sivkastu boju, i ne žuti nakon bezbroj pranja?

Kako otkloniti fleke i povratiti stvarima izgled kako kada su bile kupljene?

Iznenađujuće, ali moguće je vratiti prvobitnu belinu svom vešu, i to vrlo lako, a sve što vam treba je običan aspirin.

Rastvorite pet tableta aspirina od 300 mg u 7-8 litara tople vode. Pokvasite stvari u ovom rastvoru i ostavite ih da odstoje u toj vodi preko noći. Možete prethodno da izdrobite tablete na sitne komadiće, tako će se brže rastvoriti I aktivnije delovati.

Dodajte nekoliko tableta aspirina ili andola direktno u vašu veš mašinu, kod pranja belog veša. Ovo sredstvo vratiće prvobitnu belinu posivelim stvarima.

Ako je pre samog pranja u veš mašini vaš veš bio prethodno potopljen u rastvor vode i aspirina, efekat će biti još jači.

Oni koji su probali ovaj trik, kažu da deluje bolje od svakog izbeljivača, jer ne oštećuje tkaninu, a pritom otklanja svu prljavštinu.

Pokušajte, bićete oduševljeni rezultatom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.