Rasprodat sav nameštaj iz olimpijskih objekata u Riju

Gotovo sav nameštaj, dekorativni predmeti i oprema koji se koriste u objektima Olimpijskih igara u Riju, već sada imaju nove vlasnike širom sveta, jer su prodati u nekoliko krugova aukcija, preneo je danas Blumberg (Bloomberg).
Medju tim predmetima je i 135.000 stolica, 350 prenosnih kreveta za masažu, 900 barskih stolica, 20.000 kreveta, 102.000 električnih uredjaja, 600 malih sefova, pa i 2.500 kanti za djubre od nerdjajućeg čelika.
 
Više od 90 odsto od ukupno 1,3 miliona predmeta i delova nameštaja već je "pronašlo drugi dom" širom sveta, uglavnom kod kompanija koje se bave organizacijom zabava i drugih skupova, kod preprodavaca nameštaja, zatim škola, firmi za održavanje zgrada.
 
Ako biste, recimo, poželeli da posedujete belu plastičnu stolicu na sklapanje na kojoj je sedeo, mršteći se, Majkl Felps, morali biste da kupite kontejner dug 12 metara pun takvih plastičnih stolica, piše Blumberg. To se i desilo u sredu, kada je prikupljeno 14 ponuda za tovar od 4.000 "olimpijskih" stolica, a najviša ponuda je iznosila oko 5.000 dolara, odnosno 1,28 dolara za jednu stolicu.
 
Prema kompaniji koja posreduje u prodaji olimpijskog nameštaja i opreme, najviše kupaca je iz Sjedinjenih Država.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin