Ovo su najprljavija mesta u kući

U svakoj kući postoje predmeti prljaviji od novca i wc šolje.

1. Ključevi

Svako ima bar jedan set ključeva koji koristi svaki dan. Odlažemo ih na sto, zid, automobil, klupu i uzimamo u ruke nekoliko puta dnevno, a nikada ni ne pomišljamo o njihovom pranju i dezinfekciji. Nikako ne biste smeli da ih odlažete na mestima na kojima se nalazi hrana.

2. Mobilni

Koristite ga svakodnevno, stalno vam je u ruci i blizu usana, a jedino kada prebrišemo ekran je kada se umrlja masnoćom s ruku ili lica. Mobilni važi kao savršeno sakupljalište bakterija i ostalih bacila i zbog toga može da bude opasan po vaše zdravlje. Kad god se setite prebrišite ga antiseptičkom vlažnom maramicom ili vatom umočenom u medicinski alkohol

3. Prekidači za svetlo

Još jedan deo vašeg doma koji često zaboravljamo da operemo. Prekidači su prepuni bakterija koje prenosite dlanovima. Prva stvar koju uradite kada ulazite u stan u večernjim satima je paljenje svetla, i to pre pranja ruku. Upravo zbog toga važno ga je prebrisati sredstvom protiv bakterija.

4. Krpa za sudove

Krpa za sudove nam je uvek pri ruci. Iako naizgled korisno sredstvo čišćenja, krpa je jedno od najprljavijih mesta u kuhinji. Samo jednim korišćenjem na tkanini se zadržavaju brojne bakterije prenesene hranom. Vlažna površina krpe ubrzava njihovo množenje zbog čega može da postane pravo leglo zaraze. Umesto krpe, radije upotrebite jednokratne papirnate ubruse.

5. Zvono na vratima

Iako ste svesni kako je vaš nivo higijene na visokom nivou, to ne znači da iste navike imaju i ljudi oko vas. I dok se trudite da vaš dom bude besprekoran, postoje mesta koja ne možete da kontrolišete, a jedno od njih je i prekidač za zvono. Dodiruju ga i poznati i nepoznati i to uvek pre pranja ruku. Kad god se setite prebrišite prekidač za zvono antibakterijskim sredstvom za čišćenje.

  • ima još

    29.10.2016 00:18
    6. Kvake na vratima
    7. Novčanik
    8. Daljinski upravljači

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".