Pesma Ane Frank prodata za 140.000 evra

Rukopis pesme koju je napisala jevrejska devojčica Ana Frank pre nego što je s porodicom u Amsterdamu otišla u sklonište od nacista, prodat je danas na aukciji za 140.000 evra.
Rukopis je datiran na 28. mart 1942. godine, oko četiri meseca pre nego što su se 13-godišnja Ana Frank i njena porodica i prijatelji sakrili od nacista na tavanu porodične firme, odakle su dve godine kasnije odvedeni u koncentracione logore.
 
Pesma je prodata nepoznatom kupcu preko interneta. Uz pesmu je priloženo pismo o autentičnosti od prodavca, Anine školske drugarice Žaklin van Marsen, a pesma je napisana za njenu sestru.
 
Aukcijska kuća Bub Kojper procenila je pre aukcije da bi rukopis mogao biti prodat za 30.000 do 50.000 evra. Direktora kuće Tajs Blankevort rekla je da je u Anino vreme među devojčicama njenog uzrasta bilo veoma popularno razmenjivanje poruka u spomenarima koji su potom brižljivo čuvani.
 
U rukopisu potpisanom rečima "Za uspomenu na Anu Frank" prva četiri stiha su verovatno prepisana iz jednog časopisa iz 1938. godine, dok se za druge delove pesme veruje da su delo same Ane Frank.
  • Hans

    25.11.2016 13:04
    Laže
    Ma laže garant. Ja mislim da je sve u vezi ovih Frankovih samo jevrejska propaganda. Garant nisu nikad ni živeli a ne da su pesme pisali i ko zna ko je pare od ove pesmice stavio u džep. Onolike pare za nekakvu pesmicu a za gće Eve Braun ona sića ma ništa im ne verujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.