Kada je najbolje prati kosu: uveče ili ujutru?

Ako perete kosu pre spavanja, možda ste primetili da vam ujutro izgleda masnije.
Stručnjaci kažu kako zapravo nije više masna već samo tako izgleda. Radi se o tome da je tokom spavanja kosa pritisnuta uz jastuk, a kako je još malo vlažna, izravnaće se (spljoštiti) više nego da se normalno osušila. 
 
Zapravo, nedostaje joj volumen, a onda deluje masnije. Postoji još jedan razlog zašto je bolje ne prati kosu neposredno pre spavanja. Mokre dlake su osetljivije od suvih, a kako će se tokom noći trljati o jastuk i petljati, veća je šansa da vrhovi popucaju. 
 
Ako ipak ne želite da se odreknete tog zadovoljstva i navika vam je da perete kosu pre spavanja, tada pripazite na nekoliko stvari: 
- Koristite blag šampon 
 
- Izbegavajte teške regeneratore 
 
- Nežno je češljajte nakon pranja 
 
- Stavite na kosu nešto za podizanje volumena

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin