VIDEO: Stjuardesa spasila devojčicu da ne završi kao belo roblje

Stjuardesa kompanije Alaska Airlines Šila Frederik spasila je tokom leta iz Sijetla u San Francisku devojčicu koja je bila žrtva trgovine ljudima.
Devojčica je bila raščupana i u skromnoj odeći, dok je gospodin pored nje bio u skupom odelu i uglađen. Stjuardesa je shvatila da devojčica koja ima 14 ili 15 godina, izgleda uplašeno i da izbegava kontakt očima.
 
"Nešto mi je iznutra govorilo da to nije uredu. Pokušala sam da razgovaram s njima, ali je je muškarac bio grub i odbojan, dok je devojčica ćutala", kazala je 49-godišnja Frederik.
 
Ostavila je poruku za tinejdžerku u toaletu na koju je kasnije dobila odgovor "Potrebna mi je pomoć".
 
Stjuardesa je obavestila pilote koji su prosledili poruku policiji u San Francisku, pa je muškarac odmah nakon sletanja uhapšen. 
 
Frederik i njene koleginice i kolege su završili kurs na kojem su naučili kako da prepoznaju znakove trgovine ljudima i kako da reaguju u toj situaciji. Česti znakovi su kada vidite da neko kontroliše drugu osobu, ima masnice ili ogrebotine, ne odgovara na pitanja i izbegava kontakt očima.
 
"Stjuardesa sam 10 godina i nakon što sam završila kurs pomislila sam koliko je ovakvih devojčica i dečaka prošlo pored mene a da nisam shvatila o čemu je reč", kazala je Frederika.
 
U SAD-u je samo u prošloj godini uhapšeno 2.000 krijumčara ljudima i identifikovano 400 žrtava.
 
  • Milan

    07.02.2017 08:42
    Mi smo osim sveta u svemu pa i u ovakvim prilikama! Beda koju NE ŽELIMO da priznamo, kukavičluk, bezobrazluk, nepoštovanje zdrave pameti ni morala su nam ideali nad kojima se pinkovski budale dive i predstavljaju uzor. Sprdnja, opšte zaglupljivanje i bahatost su nam vrline koje pravdamo domišljatošću te ništa ni ne preduzima! Ali smo jako dobri u pljuvanju opšteprihvaćenih vrednosti i normalnog života...
  • *******

    07.02.2017 08:20
    **********
    Kod nas kad dete prosi,svi se jako rastuze i daju mu pare......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".