Transrodni tinejdžer osvojio takmičenje u rvanju, roditelji druge dece ogorčeni

Transrodni tinejdžer osvojio je rvačko takmičenje za devojke uprkos pokušajima roditelja devojaka da ga spreče u nastupu.
Mek Begs, 17-godišnjak iz Teksasa, kao deo tranzicije u dečka, uzima steroide od kraja 2015. Kaže kako je hteo da se takmiči protiv muških, ali Univerzitet ne dopušta borbu protiv suprotnog pola, a u rodnom listu naveden je kao žensko. 
 
Devojka s kojom je trebalo da se rve, predala je meč, a njeni roditelji tvrde kako nije sigurno da se rve protiv dečka jer ima "nepoštenu prednost" jer uzima steroide. Steroidi u rvanju, naravno, nisu dopušteni, ali liga toleriše one koje propišu doktori.
 
Jedan roditelj je čak tužio ligu, a tvrdi da devojke podležu riziku od telesnih povreda dopuštajući mu da se bori s njima. Džim Boduin, advokat koji tuži ligu, rekao je za "Daily Mail" kako "prednost nikako nije poštena", a dodao je kako je Mek neke devojke već povredio.
 
Neki tvrde da je predaja meča samo mržnja prema njegovom izboru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin