Fizikalni terapeut napravio najskuplji jastuk na svetu

Holandski fizikalni terapeut, koji se povremeno bavio inovacijama poslednjih 15 godina, razvio je jastuk za koji tvrdi da može da reši sve vaše probleme sa spavanjem.
Fizikalni terapeut napravio najskuplji jastuk na svetu
Foto: 021.rs
Naravno, vrhunski proizvod dolazi i po vrhunskoj ceni od 57.000 dolara.
 
Holandski terapeut Tijs van der Hilst je specijalista za vratnu kičmu. On je godinama radio na savršenom jastuku, koji je napravio od svile iz "Mullberryja", egipatskog pamuka, holandske, netoksične memorijske pene, i tkanine urađene od 24-karatnog zlata. Takođe, jastuk je ukrašen sa četiri ogromna dijamanta i velikim safirom. 
 
Mnogi smatraju da će ovaj jastuk kupovati samo bogati, kako bi dokazali i pokazali svoje bogatstvo. Ipak, Hilst kaže da je ovaj jastuk stvorio za svoje klijente, a svaki jastuk je drugačiji i izrađuje se posebno u skladu s potrebama i navikama klijenata.
 
"Toliko dugo proučavam vratni deo kičme i uvek sam svoje klijente savetovao kako da kupe dobar jastuk. A, onda sam se zapitao: zašto ne bih sam pokušao da napravim idealan jastuk? Svakoj osobi treba poseban jastuk, jer prvenstveno nismo svi iste visine, vrat nam nije iste dužine. Upravo zato, svakome od nas je potreban posebno napravljen jastuk, koji bi odgovarao njegovim potrebama", kaže Hilst.
 
Koristeći prenosivi trodimenzionalni skener, Hilst kaže da može da skenira oblik glave klijentima širom sveta. Upravo na osnovu tog skenera, Hilst i njegov tim mogu da naprave idealan jastuk. Na osnovu mera koje dobiju, Hilst koristeći poseban algoritam pravi nacrt jastuka, koji onda izrađuje od najkvalitetnijih materijala. Ceo proces je veoma složen, ali jastuk će sigurno odgovarati klijentu za kojeg je pravljen. Kao bonus, jastuk dolazi u posebno napravljenoj Luj Viton torbi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".