Narkomani u Britaniji žale se na nove novčanice

Nova britanska novčanica od pet funti, koja je u opticaju tek nešto više od pola godine, zadaje probleme pojedinim Britancima.
Narkomani u Britaniji žale se na nove novčanice
Foto: Pixabay
Vegetarijanci su negodovali zbog toga što sadrži i svinjsku mast.
 
Međutim, među onima koji se najviše žale na tu novčanicu su korisnici droga, pošto im jača plastificirana banknota ostavlja posekotine na nosu kad pomoću nje pokušavaju da ušmrkaju kokain.
 
Čak su smislili i izraz za taj način samopovređivanja. Ko se poseče ovom novčanicom taj se "vinstondirao", zbog toga što se na njoj nalazi lik Vinstona Čerčila.
 
Jedan narkoman iz Birmingema je listu Metro ispričao da je mislio da je on jedini kome se to događa, a kada se požalio prijatelju dobio je odgovor da je "vinstondiranje" nešto što se dešava svima. 
 
Stara novčanica od pet funi prestala je da važi prošle nedelje. Nove polimerske banknote, koje se izdaju od septembra prošle godine, smatraju se mnogo izdržljivijim, čistijim i težim za falsifikovanje.
  • Jogi Letač

    13.05.2017 23:31
    @Kozelj
    Zbog čega tačno je Čerčil ratni zločinac?
    A inače me jako zabole što se narkomani povrede koristeći ovu novčanicu. Posmatrajte to kao doprinos borbi protiv narkomanije.
  • Kozelj

    13.05.2017 20:08
    Pa ratni zlocinac Cercil ce uvek Britancima zadavati probleme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin