Kako da ujutru budete odmah dobro raspoloženi

Ustajanje ujutru sa osmehom na licu, neretko može da biti teško.
Kako da ujutru budete odmah dobro raspoloženi
Foto: Pixabay
 Oni koji nisu "jutarnji tip", mrzovoljno raspoloženje mogu da umanje investiranjem u dobar, udoban dušek, radi kvalitetnog sna, i sporim buđenjem. Isprobajte ove savete kako bstei izbegli mrki pogled ujutru: 
 
1. Sredite stvari pre spavanja 
 
Nekoliko jednostavnih koraka koje odradite pre spavanja može uticati na vaše jutarnje raspoloženje. Stavite čašu vode pored kreveta (ukoliko se budite žedni) i spremite odeću koju ćete nositi sutradan. 
 
Istraživanje je otkrilo da su žene koje su opisale svoj dom kao neuredan sklone depresiji, umoru i nervozi. Ako sve sredite pre spavanja, imaćete manje obaveza kad ustanete. 
 
2. Protegnite se 
 
Većina ljudi ustaje previše brzo, čime ne daju svom telu dovoljno vremena da se razbudi. Probajte da ležite u krevetu neko vreme i protegnite svoje mišiće, zatim polako ustanite i odradite još jednostavnih vežbi rastezanja. 
 
3. Ne žurite u kupatilu 
 
Umesto da uskočite pod tuš i istuširate se na brzinu običnim sapunom, odvojite malo više vremena za kupanje. Koristite luksuzan gel za tuširanje, mleko za telo i nabavite mekane peškire. Pustite neku muziku pogodnu za nežno buđenje. 
 
4. Jedite, čak i ako niste gladni 
 
Napravite nešto vrlo ukusno, što vam podiže energiju. Ako možete da jedete rano ujutru, isprobajte tečni doručak kao što je frape ili vegetarijanski sok sa sastojcima koji podstiču dobro raspoloženje. 
 
5. Isplanirajte nešto zabavno za kasnije 
 
Ako ostalo ne pomogne, to što imate nešto što čekate celog dana da se dogodi pomoći će vam da poboljšate jutarnje raspoloženje. Planirajte da napravite omiljeno jelo za večeru, organizujte kafu sa prijateljem ili pošaljite seksi poruku svom partneru.
  • BlasteR

    16.05.2017 13:45
    Ali najvaznije
    Probudite se kraj voljene osobe :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin