Preminio od predoziranja kofeinom

Incident u Južnoj Karolini alarmirao je javnost i naterao stručnjake da se zapitaju koje su dozvoljene doze legalne i svuda dostupne supstance - kofeina.
Nakon što je popio tri kofeinska napitka u periodu od dva sata, 16-godišnji učenik Dejvis Alen Krajp, preminuo je od srčanog udara. 
 
Iako je mladić umro još u aprilu, tek sada je objavljen nalaz autopsije, prema kom je Dejvis preminuo usled predoziranja kofeinom. On je popio jedno veliko gazirano piće na bazi kofeina, kafu s mlekom i energetsko piće u dvočasovnom periodu i umro tokom časa u školi. 
 
Njegov otac Šon Krajp kaže da je Dejvis bio zdrav, što je potvrđeno i autopsijom. Patolog kaže da je višak kofeina u njegovom slučaju izazvao aritmiju, a potom i srčani udar. 
 
"Dejvis, kao i mnogi mladi ljudi, mislio da nema nikakve štete od unosa prevelikih doza kofeina", rekao je okružni mrtvozornik Geri Vots, dodajući da napici s kofeinom na svaku osobu deluju drugačije, pa je teško odrediti tačnu granicu unosa.
  • Dr Kajlich

    16.05.2017 23:05
    Kod nas to ne može da se desi jer se u kafu filuju prženi ječam i brašno, a energetska pića se razređuju vodom.Tako da se svugde kofein nalazi samo u tragovima.
  • Мунгос

    16.05.2017 16:45
    У Јужној Каролини чак се и мртвозорник разуме у медицину. А наш Тома Николић ништа, иако има чак и факултет.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin