Kada ste pod stresom izbegavajte da to i kažete

Zvuči nelogično, ali kad ste pod stresom, to ne treba i da kažete jer nezaobilazna reč današnjice ima mnogo veću moć nego što mislite.
Kada ste pod stresom izbegavajte da to i kažete
Foto: Pixabay

Kada to izgovorite, u telu počinje lučenje kortizola i pokreću se neurotransmiteri u mozgu koji čine da se osećamo napeto. To znači da svi koji na pitanje "kako si", odgovaraju "pod stresom" zapravo greše jer sebi čine samo gore.

Moguće je da će im dok to izgovaraju srce zaista brže zakucati, pritisak porasti, a anskioznost ih preplaviti.

Naravno, nije dobro ni da potiskujete osećanja niti da ih negirate i prećutkujete, potrebno je samo da se drugačije izrazite. Umesto da momentalno kažete "pod velikim sam stresom", iskoristite moć pozitivnog govora.

Na primer, kada kažete "sustižu me obaveze, ali izboriću se sa njima do kraja nedelje", ne negirate realnost, ali joj i ne dozvoljavate da vas "ubije". I zato, pazite šta govorite.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin