Devojka u BiH išla od radnje do radnje i otplaćivala tuđu veresiju

Nepoznata devojka obišla je više prodavnica u visočkoj opštini u Bosni i Hercegovini i izmirila dugovanja kupaca koja iznose više hiljada maraka, ne rekavši ni reči o tome ko je donator.
Devojka u BiH išla od radnje do radnje i otplaćivala tuđu veresiju
Foto: Pixabay
Kako prenosi Aldžazira balkans, prodavačica Selma Kovač u četvrtak je imala vrlo neobičan radni dan.
 
"Taj 15. jun je za mene bio najsrećniji ili najtužniji dan. Gledala sam kako dolazi auto na parking i iz njega izlazi osoba koju ne poznajem. Ulazi u radnju i, ne predstavljajući se, pita za vlasnike. Tihim glasom me pita da li dajemo robu na veresiju, imamo li dužnike. Na moje začuđeno 'da', odgovara da bi želela da namiri sve dugove nastale do momenta njenog ulaska u radnju. Ja u šoku i neverici. Pitam se da li su to oni dobri ljudi za koje smo čuli da postoje, ali se ne sreću. Sva osećanja su mi bila pomešana", rekla je Kovač.
 
Slično se dogodilo u desetak radnji na teritoriji visočke opštine. Vlasnici nekih od njih su već na izloge okačili poruke dužnicima da su njihovi dugovi izmireni. Sad čekaju reakcije, i kažu da ne sumnjaju da će se nagledati srećnih lica.
 
Kažu da je jedino što je devojka otkrila o nepoznatom donatoru, bilo to da je rekao da "želi da se poštuju namere onoga ko radi takve stvari".
  • Vlada

    18.06.2017 09:45
    ---
    Lep čin. Ali, problem i dalje nije i neće biti rešen. Siromaštvo za posledicu ima ljude kojima je izvor hrane jedino moguć na crtu.
    "Daj čoveku ribu i nahranićeš ga danas. Nauči ga da peca i nahranićeš ga za ceo život". Problem je što siromaštvo ne dozvoljava ljudima više ni da "pecaju", sve je u rukama kapitalista.
  • Anoniman!

    18.06.2017 00:01
    Ima nas
    To je jedna od retkih prilika za nas koji hoćemo da pomognemo (bez obzira što i među nama ima mnogih u krizi), a ne dajemo prosijacima da se ne bi njihovi makroi bogatili i eksploatisali jadne još više.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin