Mobilni pogledamo 150 puta dnevno, zapostavljeni i partneri

Prosečna osoba dnevno 150 puta proverava mobilni telefon, a ignorisanje partnera zbog mobilnog telefona je sve češće i procenat osoba koje partner zapostavlja zbog tehnologije iznosi čak 46 odsto, otkrili su istraživači Univerziteta Bajlor u Teksasu.
Mobilni pogledamo 150 puta dnevno, zapostavljeni i partneri
Foto: Pixabay
Istraživanja su pokazala da što više telefoni ometaju zajedničko vreme, to su partneri manje zadovoljni svojim odnosom.
 
Oni objašnjavaju da se ovo dešava zato što ljudi privrženi svojim telefonima u proseku svoju omiljenu igračku proveravaju 150 puta dnevno, svakih četiri-šest minuta, tako da nije ni čudno što to rade nesvesno čak i dok neko s njima priča.
 
Činjenica da je ova navika postala skoro instinktivno ponašanje, nimalo je ne opravdava. Proveravanje telefona dok pričate s nekim znači da niste dovoljno zainteresovani za ono što druga strana ima da kaže.
 
Kako biste okončali ovu "zavisnost", preporučuje se da ostavite telefon u drugoj prostoriji kada ste s partnerom i nastojte da se oduprete Pavlovljevom refleksu da ga uzmete u ruke svaki put kad vidite novu notifikaciju, prenose mediji u SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin