Brava za bicikl blokira mobilni telefon tokom vožnje

Jedna holandska telekomunikaciona kompanija udružila se sa državnim službom za bezbednost saobraćaja kako bi napravila bravu za bicikl koja tokom vožnje zaključava mobilne telefone u cilju zaštite mladih koji redovno koriste telefon dok voze kroz prometne ulice.
Brava za bicikl blokira mobilni telefon tokom vožnje
Foto: Pixabay
Aplikacija za pametni telefon će prvo otljučati bravu na biciklu da bi mogao da se vozi, a istovremeno će blokirati pristup signalu mreže mobilne telefonije.
 
Tako će biciklista moći da koristi telefon samo za pozivanje hitnih službi. Kada bicikl stane i zaključa se, telefon će ponovo moći da se koristi.
 
Holandsko udruženje za bezbednost u saobraćaju saopštilo je da očekuje da će "sigurna brava" biti u prodaji pre kraja ove godine i da će koštati oko 100 evra.
 
Udruženje navodi da je upotreba "pametnih telefona" uzrok petine nesreća biciklista u koje su uključena deca.
  • Nikola

    22.06.2017 11:29
    Auto
    Zašto ne reše to za auto. Kod nas se 5% ljudi vozi biciklom.
  • čudno

    22.06.2017 09:38
    ako imam naviku da koristim mobilni dok se vozim unaokolo, zašto bih kupio uopšte tu bravu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin