Organizuju muzički festival bez muškaraca

Švedska komičarka i radio voditeljka Ema Knikare organizuje muzički festival na kojem neće biti omogućen ulaz za muškarce, kao odgovor na prijavljene seksualne napade i silovanja.
Ona je iznela ovaj predlog posle niza prijava seksualnih napada na najvećem muzičkom festivalu Bravali, u Norčepingu, čije održavanje je za sledeću godinu otkazano.
 
"Šta mislite o organizovanju stvarno kul festivala gde su dobro došli samo oni koji nisu muškarci", rekla je voditeljka. Najavila je da će se takav festival održavati dok muškarci ne nauče da se ponašaju.
 
Dan posle prvog tvita, potvrdila je da planira festival i da će prvi biti održan sledećeg leta.
 
"Pošto je u redu da se diskriminišu žene sve vreme, možda je OK da ih isključimo na tri dana? Nedolazak na festival ne bih baš nazvala zlostavljanjem", dodala je.
 
Zbog prijavljenih napada na žene na ovogodišnjem festivalu, završenom 1.jula, pojedine grupe su rekle da neće više nastupati u okviru te manifestacije dok ne bude bila garantovana bezbednost za ženske posetioce.
  • 'odlicna'

    05.07.2017 18:21
    ideja
    segregacija je taman 'dobro' resenje.
    sta je sledece? odvojeni javni prostor mozda...? odvojene prostorije na fakultetima? odvojeni gradski autobusi za zene? pa marame, hidzab, nikab i ostali nindza kostimi da bi se zene osecale 'slobodno'...?
    'strava'.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.