FOTO: Fotografije koje su zapanjile svet

Od scena velike ljudske tragedije do neposredne opasnosti, ove fotografije nikog ne ostavljaju ravnodušnim.
FOTO: Fotografije koje su zapanjile svet
Foto: Pixabay

1. Poslednji zagrljaj

Ova fotografija prikazuje poslednji zagrljaj para koji je svoj život skončao nakon kolapsa zgrade u kolapsu zgrade u Bangladešu, u blizini Dake. Nakon otrpavanja ruševine u potrazi za preživelima, spasioci su pronašli ovaj par.

2. Pad u smrt

Tokom terorističkih napada na SAD 11. septembra, brojni zarobljeni u Svetskom trgovinskom centru spas od vatre su potražili tako što su skakali kroz prozor. Ova fotografija je ovekovečila prizor čoveka koji se bacio iz viših spratova u smrt.

3. Oči deteta

Fotografija koju je uslikao Ragu Rai nastala je nakon hemijske nesreće u Bopalu tokom 1984. Ragu je s nastalim fotografijama napravio izložbu kako bi prikupio novac za lečenje preživelih.

4. Izgladneli

Fotografija Kevina Kartera koja je osvojila Pulicera prikazuje izgladnelo dete u Sudanu koje puzi do centra u kojem daju hranu. Iza njegovih leđa vreba strvinar, njušeći svoju sledeću potencijalnu žrtvu.

5. Nestajanje

Još jedna šokantna fotografija gladi je ona Majka Velsa, koja prikazuje ruku dečaka iz Ugande koju je pružio misionaru. Ova slika je stalan podsetnik na neimaštinu i očaj koji vlada u nekim delovima sveta, dok se u drugim razbacuje s nepotrebnim luksuzom.

6. Potpuno miran

Monah Thich Quang Duc odlučio je da se žrtvuje tako da se zapalio, a sve kako bi ukazao na rastuće napetosti između katolika i budista u Vijetnamu. Monah se nije micao i ostao je potpuno miran, čak i dok je njegovo telo gorelo.

7. Do kraja veran

Pas Leao drugi dan zaredom ne pomera se s groba svog preminulog vlasnika, koji je umro u teškim erozijama i urušavanjima tla kraj brazilskog Rio de Žaneira 2011.

8. Prijatelji

Vatrogasac daje koali vodu nakon groznih požara na području Viktorije u Australiji.

9. Posao vredan života

Fotografija prikazuje hirurga nakon 23-časovne uspešne operacije transplantacije srca. Njegova asistentkinja, premorena, spava u uglu prostorije.

10. Nerazdvojni

Fotografija prikazuje grob žene katolkinje kojoj nisu dopustili da bude pokopana s mužem, jer je on protestant. Ipak, porodica je odlučila da na neki način "spoji" njihova večna počivališta.

  • dobrotvorka

    22.10.2017 16:00
    1000 reči
    I mnogo emocija. Neke su toliko potresne i tužne da mi se čini da bi bolje bilo da ih nisam videla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin