Česi uhapšeni u Kazahstanu jer su se obukli kao Borat

Britanski komičar Saša Baron Koen ponudio je da plati kazne umesto šestorice čeških turista, uhapšenih u Kazahstanu, jer su na javnom mestu bili u jednodelnim kupaćim kostimima poput onog koji je nosio Borat, lik iz Koenovog istoimenog filma.
Ta grupa turista pozirala je za fotografisanje u glavnom gradu Kazahstana, Astani, te su 14. novembra privedeni i kažnjeni sa po 22.500 kazahstanskih tengi (oko 57 evra).
 
Muški kupaći kostim, nazvan "mankini" nalik "tangama" s tregerima, postao je poznat zbog filma "Borat", koji je 2006. godine Koenu doneo nagradu "Zlatni globus" Udruženja stranih dopisnika u Holivudu, a zabranjen je u Kazahstanu zato što je tu zemlju prikazao kao zaostalu i varvarsku.
 
Medjutim, Kazahstan je šest godina kasnije priznao da mu je taj film doveo više turista.
 
Koen u tom filmu glumi kazahstanskog novinara Borata Sagdijeva koji putuje kroz SAD i razgovara s Amerikancima, izvrgavajući podsmehu i njih i sebe i Kazahstan o kojem su podaci izneti u filmu izmišljeni.
  • misa avokado

    21.11.2017 21:57
    LEGENDA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".