Stvari o kojima ne bi trebalo da pričate na poslu

U radnom okruženju vrlo je važno da podelite samo one delove o svom životu koji neće da kompromituju vaš posao i odnose sa kolegama.
Taj zadatak nije nimalo lagan, jer s jedne strane bi trebalo da izgradite kvalitetne međuljudske odnose, a s druge da određene stvari da zadržite samo za sebe. 
 
Ovo je, prema pisanju Biznis isanjdera, osam stvari koje nikako ne bi trebalo da iznosite na poslu. 
 
1. Politička uverenja. 
 
2. Mišljenje kako neko drugi nije dovoljno sposoban. 
 
3. Visina plate.
 
4. Izjava da mrzite svoj posao. 
 
5. Šta radite u spavaćoj sobi. 
 
6. Šta mislite da drugi rade u spavaćoj sobi. 
 
7. Kako ste raskalašno nekada živeli. 
 
8. Tražite novi posao.
  • Mislim

    23.11.2017 20:44
    da
    Mislim da treba da pricamo o platama jer kako ja da znam da za isti posao dobijam istu platu? Recimo, ukoliko kolega pored mene ima 300E a ja 250E, pritom istog dana smo zaposleni na istim pozicijama, onda zelim da mi se objasni zasto on ia 50E vecu platu od mene. E sad, kad ne bismo pricali o tome onda ja nikad ne bih znala da je meni data 50E manja plata.....
    Plate treba svi da znaju, cija je koliko i zasto.

    Ove ostale tacke su skroz ok. I ne treba da se prica ni o cemu sto nije direktno vezano za posao. Ukoliko je neko sposoban/nesposoban, to onda kazes nadredjenom, objasnis situaciju i zavrsio si sa time, a ne da ides po firmi i ogovaras..... nije tvoje mesto.

  • Čučuk Stana

    23.11.2017 20:17
    Nisam robot
    Ja vec 30 godina pricam samo o tome!!! Istina, mozda malcice drugacije...volim svoj posao, novaca nikad dosta, ...a sto se tice politike...hm, kako starim to komentrarisem sve zesce!!
  • Pera

    23.11.2017 09:06
    https://www.youtube.com/watch?v=7xH7eGFuSYI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".