VIDEO: 40 godina drži podignutu ruku zarad mira u svetu

Amar Bharati iz Indije drži svoju desnu ruku podignutu više od 40 godina.
On se odrekao ovozemaljskog, udobnog i svakodnevnog života, kako bi se posvetio hinduističkom bogu Šivi.
 
Mišići na ruci su mu u potpunosti atrofirali, a nokti su mu ogromni i uvijeni. Ipak, njegov čin je postao simbol vere, a drugi hinduistički monasi se ugledaju na njega.
 
Istakao je da položaj njegove ruke predstavlja stalan pozdrav, a da je to uradio zarad mira u svetu. Naglasio je da podignuta ruka znači protest protiv nasilja.
 
Šiva ili Veliko božanstvo (Mahadeva) jedno je od tri najviša božanstva u Indiji, uz Bramu i Višnu, predstavlja sveto trojstvo (Trimurti) u hinduizmu. Veliko božanstvo je nekad predstavljeno kao muško, nekad kao žensko božanstvo, i može uzeti razne forme. Prvobitno božanstvo vatre, kao oživljava i uništava vaseljenu, predstavlja se sa dva lica, od kojih jedno označava plodnost, a drugo milost.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin