FOTO, VIDEO: Slika čoveka koji je požaru izgubio sve osim mačke obišla svet

Fotografija jednog 83-godišnjaka koji drži svoje mače u rukama, dok se iza njegovih leđa vidi zgarište posle požara u kojem je izgubio dom, emotivno su propratili korisnici društvenih mreža.
Ali Mese slučajno je izazvao požar u svojoj kući, na severu Turske, dok je palio grejalicu na plin. Uređaj je bio neispravan, pa je pokrenuo eksploziju u kojoj mu je uništen dom, preneli su turski mediji.
 
Vatru su spazile komšije, koje su i pozvale vatrogasce. Oni su iz požara spasili Mesea, njegovu ženu, sina i jednu od njegovih mačaka.
 
Fotografiju sa dirljivim prizorom preneli su mnogi svetski mediji, a lokalne humanitarne organizacije odmah su prikupile sredstva i počele izgradnju nove kuće za "čiku Alija" i njegovu porodicu.
 
Aktivisti Crvenog polumeseca poklone su doneli i Alijevoj mački.
 
  • Veki

    23.01.2018 01:18
    Molim pogledajte dokumentarni turski film Kedi u kojem se prikazuju mačke na ulicama Istambula. Koju dušu imaju ti ljudi, kako oni brinu o tim uličnim životinjama. Pa mi ne brinemo tako ni o ljudima koji žive na ulicama ovog grada kulture.
  • stara garda

    22.01.2018 17:11
    @ZV
    Glup si kao qrac seljačino primitivna zatucana!
    Takvi kao ti, milioni takvih kao što si ti su uzrok SVIH problema!
  • yolo foto

    22.01.2018 16:30
    @zv
    Hmm, mozda su mu svi pomrli pa je sam sa mackom. Zasto odmah pomisao da ga neko mrzi i nece da ga vidi? I opet je bolje prosao, jer su mu kupili smestaj i nahranili cicamacu a ova fotografija ce da donese debelu lovu fotografu a i dekici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin