VIDEO: Roditelji pazite, dečije svetleće patike se mogu zapaliti

Svetleće patike dvogodišnjeg dečaka iz SAD zapalile su se same od sebe i ostavile štetu u automobilu u kojem su tog trenutka bile.

Majka mališana Džoven Virag je presrećna što njen sin prilikom požara na sebi nije imao bizarne patike.

Patike su kupljene u prodavnici koji prodaje cipele po fabričkim cenama. Srećom patike su ostale u automobilu kad su se same zapalile. Da su mu bile na nogama mogao je da izgori jer sam ne bi mogao brzo da ih skine sa stopala. Osim toga, rastopljena plastika uhvatila bi mu se za kožu.

"Osetila sam miris spaljene plastike koji je dolazio iz našeg automobila. Zadnje sedište je bilo zahvaćeno vatrom koja je otapala prednje i napravila rupu u podu. Čađi je bilo svuda. Sve što se u tom trenutku nalazilo u automobilu bila je odeća i svetleće patike od sina. One su bile na podu, a iz jedne je virila žica na kojoj je bilo žar", ispričala je kasnije majka novinarima i upozorila roditelje da pripaze šta im deca nose na nogama.

Ona i njena porodica čvrsto su uvereni da je razlog požara baterija iz patika, ali još čekaju mišljenje stručnjaka za požare koji utvrđuje uzrok. Uzeo je ostatke spaljenih patika i u njima pronašao litijumsku bateriju koja se, kaže, može zapaliti dođe li do kratkog spoja.

Radnja u kojoj su kupljene oglasila se saopštenjem za javnost u kojem je istakla kako su iz predostrožnosti, dok istraga ne bude gotova, iz prodaje povukli sve takve patike. Kažu kako im je sigurnost na prvom mestu i da su kontaktirali porodicu. Takođe, daće sve od sebe da se otkrije šta se dogodilo. Gde su patike proizvedene i ko je proizvođač, nisu naveli.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom