Rodila dete svom bratu koji je gej

Nesvakidašnja priča uzburkala je Australiju, nakon što je Ešli Mejtel (30), koja je srećno udata i ima troje dece, svom bratu Dejvidu podarila sina.

Ešli je odlučila da bratu Dejvidu rodi dete, nakon što je saznala koliko se on i njegov partner Brendon muče da postanu roditelji, pošto ne mogu da usvoje dete.

Ešli, koja je majka bliznakinja Houp i Fejt i dečaka Levija, odmah je odlučila da bude surogat majka svom bratu i njegovom dečku.

- Najveću radost sam doživela kada sam postala majka. Kada sam videla koliko su oni tuge pretrpeli da bi nakon osam godina veze postali roditelji, želela sam da im pomognem da ostvare svoj san. U Australiji je veoma teško da gej par usvoji dete i veoma teško postaju roditelji - objasnila je Ešli svoju neobičnu odluku.

Lekari su spojili jajnu ćeliju donorke s Brendonovom sprermom i potom ubrizgali u Ešli. Ona je nakon prvog pokušaja zatrudnela i posle devet meseci rodila zdravog dečaka Rejlisa, piše Dejli Mejl.

- Osećam se odlično. Svom bratu sam podarila dete, svojoj deci brata, a ja sam postala tetka. Ovo je definitivno jedna od najboljih odluka u mom životu - rekla je Ešli.

Zanimljivo je da Dejvid već ima troje dece iz prethodnih veza, ali je sa Brendonom želeo da ima dete.

- Dejvid ima svoju decu, ali ja sam oduvek želeo da imam dete baš sa njim. Sada nam je želja ostvarena - rekao je Brendon koji je postao otac u junu ove godine. Bebu su odmah nakon porođaja naslonili na Brendonove grudi, kako bi prvo imao susret sa ocem, a ne sa ženom koja ga je donela na svet. - Bilo je čarobno. Porođaju je prisustvovao i moj suprug Džon. U tom trenutku smo oboje shvatili kako veliku stvar smo učinili za Dejvida i Brendona - rekla je Ešli.

Ovo nije prvi slučaj u Australiji da sestra nudi da bude surogat majka svom gej bratu. Semjuel Lejton Dor i njegova rođena sestra Bronte takođe čekaju dete.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom