"Devičansko začeće" sve češće u SAD i drugim zemljama

Nikad nisu imale seks niti nameravaju, ali žele decu - to je novi trudnički trend koji se javlja u SAD-u i drugim zemljama zapada.

U Velikoj Britaniji u proteklih je pet godina bilo 25 slučajeva "devičanskog začeća", a taj je broj daleko veći u SAD-u. To je omogućio inovativan tretman veštačke oplodnje, reproduktivna metoda vantelesne oplodnje za koju nije potreban seksualan kontakt.

On je prvenstveno namenjen ženama koje ili nikad nisu imale seks, ili imaju fobiju od seksa, ili su imale neko traumatično iskustvo i naprosto ne žele seks - ali žele decu.

U tom postupku se ženska jajašca hirurški odstranjuju i potom oplođuju u laboratoriji uz korišćenje donatorske sperme, a potom se embrion hirurški ugrađuje u matericu - sve bez diranja himena.

Iako većina žena koja se podvrgava veštačkoj oplodnji ima problema s plodnošću, u ovom slučaju reč je o ženama koje to čine kako bi izbegle seks, a ipak rodile dete. U nekim slučajevima, otkrivaju doktori, reč je o ženama koje žele "devičanski porođaj" jer još nisu pronašle odgovarajućeg partnera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom