Šta (ne)urednost vašeg doma govori o vama?

Poslednjih godina je popularna teza da će dovođenje sredine oko vas u strogo uredno stanje pozitivno delovati na vaš život.
Zagovornici ove teze tvrde da urednost prostora oko vas ima duboku povezanost sa urednošću vašeg razmišljanja, samim tim i načinom života. Na hiljade ljudi širom sveta sprovelo je vežbu urednosti, a tvrde da su dovođenjem stana, dokumenata i/ili radne sredine u red doneli red i u svoj život.
 
Šta ovo znači? Bolje ćete se snalaziti ako je prostor oko vas uređen, ako sve ima svoje mesto? Moguće. Međutim, zagovornici "kreativnog nereda" i dalje su jaki u tvrdnjama da urednost nema mnogo veze sa vođenjem života, ukoliko ste dovoljno jaki da kontrolišete sebe i sredinu i u malom neredu. Zato ova struja tvrdi da slobodno možete da ostavite šolju na stolu jedan dan ili stare novine pokraj kreveta i neće vam život biti u haosu (ćak, naprotiv).
 
Ako nemate naviku da živite u strogo pospremljenoj sredini, isprobajte test urednosti, sredite ceo dom, održavajte ga čistim dve nedelje i sagledajte posledice. Ako se osećate rasterećenije, razmišljate lakše i delujete brže, to znači da vam urednost ipak prija i da bi trebalo da se posvetite uređenju sredine - spoljašnje i unutrašnje. Međutim, ako nema nikakve razlike ili vam je čak gore nego ranije, nemojte se terati da budete ono što niste.
 
Naravno, podrazumeva se da je higijena vrlo bitna i da ne možete, pod raznim izgovorima, da zapuštate ličnu higijenu, ali ne morate ni da bolesno perete prozore svake sedmice ili usisavate svakog dana. Najbolja sredina za vas je ona u kojoj možete da izvučete najbolje iz sebe i ostvarite ciljeve bez pritisaka. Naravno, nemojte ni da osuđujete osobe koje ne mogu da funkcionišu ako sve oko njih nije pospremljeno.
  • domacica

    11.12.2016 13:43
    nece moci
    A ne! Ne nasedam ja na to!
  • UFOlog

    11.12.2016 12:20
    Živim u svinjcu... Pih!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom